
Det här är inte bara äppelkaka - det är äppelkaka. Ni tror att ni har ätit äppelkaka - det här är äppelkaka. Recept som följande...
Riv ett par äpplen i en bunke (jag tog 2 för jag är inte så förtjust i äpplen) rör ner lite kanel, kardemumma o en nypa socker
Vispa 3 ägg o 4 dl socker rejält pösigt
Smält 150 g smör o häv i - vispa lite
Häll i 2 tsk vaniljsocker o 4 dl mjöl o vispa igen
Häll upp i en liten långpanna eller en stor ugnsform (jag har ingen liten långpanna) o strö över äppelgegget. Eller gör klyftor om du nu hellre föredrar lite o bita i men jag gillar gegg.
Grädda 20-25 min i lilla långpannan, jag fick köra 25-30 i min ugnsform på 200 grader. Ni ser på färgen, men den får gärna vara lite degig i mitten.


Ni kanske till och med upptäcker tjusningen i att denna kaka som från början är en bärkaka (typ hallon o blåbär) går att äta även naturell, eller med choklad, eller helt enkelt direkt ur bunken. Så slipper ni slösa energi på att värma upp ugnen också...
1 kommentar:
Hej!
Måste prova din äpplekaka någon dag!
Tack för att du bloggar, läser så ofta jag kan och skrattar nästan varje gång!
Kram!
Catharina med sockan Ebba
Skicka en kommentar