torsdag 19 december 2013

Skitnödiga ungar med ont i magen - är det det vi har att vänta oss?

Forskare varnar för årets julkalender enligt aftonbladet. En HEL GENERATION kan i framtiden gå runt förstoppade och fråntagna information att kolhydrater kan vara bra att äta eftersom de bara stoppar i sig kött och aldrig går på toa. De går faktiskt på toa - ibland. Att Sten kissade i en buske var hysteriskt kul tyckte hönorna. Och inte en enda gång har de kissat i blomkrukorna här hemma efter det dessutom. Och med handen på hjärtat vet jag inte om så många filmer o serier visar karaktärer som sitter på muggen (om vi då bortser från Danny Glover i Dödligt vapen som satt rätt länge på muggen innan den sprängdes). Jag har inte sett vare sig Askungen, Törnrosa, My Litte Pony eller nån ur Monsters Inc gå på toaletten med jämna mellanrum i filmerna. Man vet liksom att det görs ändå i verkliga livet utan att det måste inkluderas.

Vidare äts det inte bara kött, utan Hedenhösarna frossar i hämtpizza och vem vet vad som är på den. Kanske massa champinjoner, räkor, ananas och sparrisar. Tomatsåsen får väl representera tomaten som faktiskt är en frukt och som om det inte vore nog med det så går Hedenhösarna loss i ett varuhus och får i sig både flingor och Ravioli på burk. Och kolhydrater. Och fibrer. Och Frolic. Frolic innehåller massa spannmål, mjölkprodukter och oljor bland annat. Finns nog med exempel att göra en hel veckomeny skulle jag vilja påstå (även om just vi kanske hoppar över hundmaten).  Och frukt och grönsaker. Sen bjöd statsministern på finmiddag så där fick de väl i sig ytterligare lite mer än bara grillat kött? För att inte tala om nötter. Vid guidningen (innan Hedenhösarna slänger fram Pizzan i ansiktet på besökarna) informeras det om att stenåldersmänniskor åt mycket nötter.

Jag tror faktiskt inte vi kommer ha en hel generation skitnödiga ungar med ont i magen som endast och enbart äter grillat kött, men det är min personliga tanke. Dessutom svarar ungarna när jag frågar vad julkalendern handlar om att den handlar om "att vara tillsammans med sin familj under julen och hjälpa varandra. Och så är den spännande..." Inte ett ord om att vi bör ändra kostvanor och inte heller ratar de helt plötsligt pastan och potatisen på bordet. Kanske finns det vissa ungar som gör det, alla är vi olika men en hel generation är kanske lite katastroflikt att ta i med. Eller?

Jag tycker årets julkalender är bland den bästa på längeInga kommentarer: