torsdag 17 februari 2011

5min-metoden är en bra metod

Det finns en mängd olika metoder. Nanny-metoden, Anna Wahlbajs-metoden osv osv. Jag kör 5min-metoden. Fast bakvänt. Hör jag dem inte inom 5 min så kollar jag vad de sysslar med. Alla vet ju att tysta barn är påhittiga barn. Metoden kan oxå kallas "jag prioriterar och skjuter upp problemet-metoden". Med 3 ungar behöver man ibland ta till denna metod. I alla fall jag.

Så ikväll stod köttfärspaj på schemat. Miniägget är fortfarande snorig och har bott på min arm idag, de 2 större hönorna är bättre men det blir en del snubbel o stötningar o det har varit väldigt lätta tårar hela dagen. Och har de inte slagit sig så har de blivit osams så till o med storhöna blivit ledsen på riktigt.

Men starx innan maten hade de själva kommit på ett gemensamt projekt - de skulle bygga en häst. Vad får vi använda, frågade de i kör. Använd vad ni vill, hör jag mig själv säga. Och med lie sax, papper, tejp och lugn o ro valde jag alltså "gör vad fan ni vill bara jag får laga mat ifred-metoden" och när miniägget äntligen signalerade att hon ville ner på golvet passade jag på att knåda ihop degen. På henne körde jag "jag hör att du är i stora pärllådan o gräver, men jag väljer att blunda-metoden"


Storhönorna pep in på sitt rum o med pajen i ugnen började jag städa upp pärlorna. Det var då jag borde påbörjat 5min metoden. Efter en stund kom de ut o hade klippt sina hästar så fint. Jag förklarade att bara så de visste så växte inte håret ut igen. Det gjorde tydligen inget.


7 min senare går jag in i ett annat syfte o ser storhönan i färd med att klippa av sig luggen. Med motiveringen att på henne växer det ju faktiskt ut igen. Tack o lov hade hon inte hunnit klippa så mycket. Nästa gång ska jag hålla mig striktare till 5 min.

snygga etageetapper i luggen - högsta mode

Men de hade faktiskt fått till rätt fint pyssel oxå. Vad sägs om bland annat en sko med bandyboll på pinne, ihoptejpade kortlekskort i låda (resten sönderklippta) och fint ihoptejpade tonfiskburkar på rad.


vem orkar spela kort med ungarna anyway liksom...

och plockepinn har väl alltid varit sådär kul... nu heter spelet plocka plockepinnpinnar under soffan

2 kommentarer:

Fanstyg sa...

Hahahahaha! Underbara ungar! Kan fan inte säga annat! Och dig och tuppen är det inget allvarligt fel på heller :D

Nina sa...

:) Jag bara älskar er hönsgård!
Kram Nina!