onsdag 6 november 2013

Marängmuffins

Nu ska ni få receptet på de godaste maränger jag faktiskt nånsin bakat. Och det helt gratis. Varsågoda...
Knäck 6 ägg och var noga med att bara vitan hamnar i skålen.
Knäck det sjunde och svär över att hela gulan hamnade i skålen.
Tänk att du kan fiska upp gulan och tro att du lyckats. Knäck det sista utan problem.
Du bör nu ha 8 vitor i skålen (detta är dubbel sats)
Vispa lite snyggt med elvisp och häll under vispning i 4 dl socker. Går säkert bra med hälften oxå om du går på nån slags diet.
Vispa hårt och länge och undra om det är den där jävla gulan trots allt som gör att det inte stelnar. Ge upp när du ändå har sockerkakskonsistens och häll smeten i muffinsformar.
Sätt in i ugnen på 175 grader och sjunk ner på en stol muttrande över en kopp te.
Kom på efter 15 min att det inte alls var marängerna som skulle stå i 175 utan mördegskakorna och att marängerna skulle ha 125.
Sänk i panik till 100 och vifta ut lite värme ur ugnen. Låt dom stå ca en timme till.
Men det blev gott, faktiskt skitgott. Ännu godare dagen efter om man lät dem stå i kylskåp.

Inga kommentarer: