lördag 6 juni 2009

Mail-konversation

Vad jag har så svårt att förstå, det är att någon kan på fullaste allvar faktiskt tro att läkare runt om i Sverige, har suttit med pannan i djupa veck o varit frustrerade över att inte bonuschecken från läkemedelsföretagen trillat in i år. Att någon på fullaste allvar tror att dessa läkare sitter o muttrar "vi måste komma på nåt sätt att ge små barn sömnstörningar så vi kan skriva ut mer sömnmedicin så vi kan få vår provision från läkemedelsindustrin".
Tänk er sen att det dimper ner ett mail från en kollega som har en briljant idé:

Bäste kollega, vi i staben på ljugåkers sjukhus har kommit fram till en ypperlig lösning. Efter kontakt med en forskare i eftermiddags som berättade att barn som sover på rygg har en tendens att vakna oftare så kan vi väl gå ut med att barn ska sova på rygg. Efter nåt halvår kommer det drälla in föräldrar som tycker att dom inte får sova ordentligt för alla små uppvak.

Kollegan svarar samma kväll:

Men vi kan inte bara rekomendera ryggläge hur som helst för att få skriva ut sömnmedel åt barn med trötta föräldrar. Vi måste ju hitta på nån vettig orsak till ryggläget. Vad sägs om att hävda att det kanske skulle minska risken för plötslig spädbarnsdöd, vore inte det nåt? Det borde väl föräldrar gå på?

Mail tillbaka:

Ja, så gör vi. Det låter bra o kanske lite logiskt. Eller va fan, det låter bra o så hoppas vi att föräldrar är korkade nog att gå på det. Trevlig helg!

Nej du Anna Wahlgren, att kalla ryggläge för dravel o påhitt är inget annat är idiotiskt. Visst har många barn överlevt magläge o många kommer att göra det även framöver, men jag tror inte ryggläget bestämdes över en kafferast enbart för att läkare skulle kunna skriva ut mer sömnmedel till barn. Inte heller är ryggläge en garanti för att slippa PSD, men att det minskat drastiskt sen det infördes, säger inte det nåt?

Inga kommentarer: