onsdag 12 augusti 2009

Gynna sin hembygd - uppskattas inte

I brist på sommarnöjen så tänkte vi besöka en fäbod. Så här stod det:

Fäboden ligger ca 16 km öster om Orsa och kan besökas sommartid mellan juni och september. Jag tar endast emot övernattningsgäster samt grupper som t.ex. bussresor, föreningar och företag men även privatpersoner. Det finns då möjlighet till guidning och fäbodlunch alt. middag. Övriga hänvisas till Skräddar-Djurberga fäbod 25 km NO Orsa.

Eftersom vi först tänkte att vi hörde till gruppen privatpersoner, men sen kanske att dom menade att vi måste vara privata i grupp, så tänkte vi att vi åker till den andra som hänvisas till. Väl där stod det att det var stängt för säsongen men att man var välkommen till fäboden. Allemansrätten gäller inte o bla bla bla så vi gick runt ett varv eftersom vi såg ett par grisar längre upp o vi ändå åkt långt för att komma dit.

Allt vi såg var 2 grisar, en snok o en jättestor svamp, men barnen hade rätt kul ändå.


På väg ner mot bilen igen möts vi av en jättesur kärring i huckle o förkläde som undrar vad vi letar efter? Förstår vi inte att det att det verkar skumt att vi smyger omkring o snokar?

Ehhh, smyger omkring o snokar på en öppen fäbod som är klassad som kulturminne o turistmål? Jag vet inte jag? Dessutom med 2 små barn o en jättemage i vädret. Vad tror hon vi ska sno? Kodynga för o gödsla våra rosenrabatter? Brännässlor för o koka soppa för vi är så fattiga?

Men vi o 2 andra familjer blev surt avfrästa o bortkörda därifrån, så nästa år när serveringen är öppen kan dom itne direkt räkna med nån sponsring från familjen Zackrisson direkt!

3 kommentarer:

hundra23hundar sa...

hmm vilka jävlar.... då får dom inte besöka av familj Zackrisson/Karlsson heller... )= inte för att vi hade tänkt de ändå då men :P

skånepågen sa...

Amen hallå alltså

Kära svärmor/Plastmaja sa...

Pårom`bara! ;)