fredag 28 januari 2011

Saker jag inte vill göra så fort jag vaknar

nr 1 - Fortfarande vara rådvill

nr 2 - Gråta

Varför grät jag? Jo för jag fick en sån fin kommentar på förra inlägget som gjorde mig så rörd.

"Låter som om du är gift med en djurgårdare ;-)
Nej, men visst har du väl rätt till barnomsorg för alla de tre när du studerar heltid även om det sker på distans!

Du är, trots att du själv kanske inte känner dig så stark just nu, min stora idol och förebild när det gäller att vara mamma!!
"

Jo, rätt till dagis har vi, men vi har sagt till dagis att vi tänkte vänta till hösten. Och jag tycker hon är så liten, alldeles för liten att klara sig på dagis. Hon är ju så pluttig. Plus att då skulle hon redan behövt vara inskolad eftersom föreläsningarna börjar redan idag. Så när hon är inskolad o klar då kanske vi redan är inne i perioden då Tuppen skulle vara föräldraledig o då löser sig ju allt. Jag vill verkligen inte att dagis ska vara ett alternativ även om det är det.

Mest oroar jag mig för ekonomin. Att en av oss är föräldraledig o en av oss (jag) är arbetslös om jag inte får något jobb. Därför hade det varit bra att ha kursen i botten medan jag söker jobb. Jag ska ringa till csn idag o höra hurvida man blir återbetalningsskyldig hela summan om man misslyckas med sin kurs. Och sen ska jag ringa skolan o höra om de skickar in delresultat för det är ju egentligen bara första delen som jag kommer halka efter i. Sen ska jag ställa mig på vikarielistan redan nu och får jag jobba så kommer jag tyvärr försumma studierna tror jag. Usch vad jag känner mig superstressad.

Men jag känner mig otroligt rörd över att vara en förebild, för så känner jag mig inte. Jag är trött o less o ibland får jag bita mig i tungan för att inte höja rösten. Jag kommer på mig själv att jag borde duscha för det gjorde jag inte igår heller, men jag hinner inte. Jag måste sitta vid sängen på kvällarna trots att barnen är rätt stora så den tiden är det svårt att plugga vilket jag behövt.

Nu har jag en timme på mig, alla ska kläs, det ska ringas samtal och frukosten ska plockas bort sen börjar föreläsningen. Den får stå på i bakgrunden, tackar gud för att man inte får underkänt för att man inte har webbkameran igång. Nu ska jag sätta fart!

2 kommentarer:

Cin sa...

Vet... skulle också gråta om jag upptäckte att min make var djurgårdare...

Åh... :( Jag känner hur bröstet trycks ihop genom att bara läsa allt du ska göra på en timme.
Har oxå funderat på att börja plugga, men insåg att (eftersom jag ännu inte börjat)så länge jag mestadels luktar som om jag jobbade i fiskfabrik (appropå duscha) så bör jag först och främst hinna med min hygien (slog upp ordet för jag har glömt vad det hette, likaväl som vad det egentligen står för).

Vill inte heller ha dagis eller dagmamma (ska inte heller... lyxfru.. fast utan lyxdelen) men jag tänkte att du kanske kunde kolla upp om du bara kunde lämna henne ngn timme någon dag i veckan så du hinner andas och kanske läsa någon rad medans du bajsar i lugn och ro eller ngt.
Hur jobbigt det än känns, så kommer hon ju bara ha hunnit börja plocka i leksakslådorna innan du hämtar henne igen.

Annars får du väl jobba på ditt gamla jobb, och då kan du ändå lämna dem här när du ändå passerar ;-) Jag är ju hemma... glöm inte kopplet bara ;-)

Kram du bästaste bäst!

hönsmamman sa...

Haha, skulle jag gråta över att han va gårdre skulle jag skiljt mig för länge sen - vem fan orkar gråta i 10 år liksom =)

Det verkar lätta lite på skolfronten nu iaf. Inte mindre jobb men jag har iaf pratat med csn o dom drar inte in några pengar bara för att jag inte gör det jag ska utan det drabbar mig först nästa termin o för mig blir d ju ingen mer termin så... Klart man helst vill ha godkänt men jag har inte kniven mot strupen iaf =)