onsdag 13 juni 2012

Vi diskriminerar mer vid midsommar

Även om jul ligger rätt sist på året så känns det som att det börjar där. Det är julskinka, sill, lax, ägg, julmust, köttbullar och prinskorvar och en liten nubbe. Sen kommer påsken. Vi plockar åter igen fram 20 sorters sill, laxen går fortfarande ner och ungarna stoppar i sig köttbullar och prinskorv. Julskinkan heter helgskinka och etiketterna på flaskorna har bytt färg och det heter nu påskmust. Kanske slinker nåt extra ägg ner, men det är mest för att ungarna tyckte det var så kul att måla dem och gjorde 14 var och man är för snål för att bara slänga.

Sen kommer midsommar. Här börjar diskrimineringen smyga sig på. Egentligen äter i precis samma sak igen. Den förbannade sillen som ingen kommer undan, lax, vi gör spett till ungarna med köttbullar och prinskorvar men vi grillar dem istället precis som andra delar av grisen. Nubben åker fram... Men här tar det stopp. Varför undrar jag finns det ingen midsommarmust? En av de stora anledningarna till att fira just jul o påsk är ju att det finns must! Jag är för införskaffandet av midsommarmust. Någon som vet mailadressen till Spendrups?

3 kommentarer:

Jozzan sa...

Hade inte apotekarnes något som de kallade sommar must för några år sen?

hönsmamman sa...

Apotekarnes menar jag ju o inte Spendrups. Apotekarnes har den bästa musten. Har aldrig sett nån sommarmust men det vore toppen ju!

Tomas sa...

Minns också sommarmusten, men den blev aldrig någon hit. Fanns 2007.
Finns en "dissgrupp" på facebook.