lördag 24 oktober 2009

Lätta - om du har bestämt dig

Jag har velat fram o tillbaka nästan ända sen jag blev gravid (vilket i övrigt är typ ett år sen, tänk att man varit gravid ett helt år minus 2 veckor) om barnen ska gå kvar på förskolan eller inte.
Storhöna trivs bäst hemma, men samtidigt är det kanske sista chansen är socialisera sig innan förskoleklass. För hur trist det än är så är det svårt att hitta ett socialt liv till sina barn om dom är över 1,5 år om dom inte får gå på dagis. Och det sociala är något som hon verkligen behöver träna på. Men samtidigt har jag skaffat barn för att jag vill ha dem hos mig och ska man inte passa på o njuta innan dom börjar skolan om man kan? Som sagt har jag grubblat på detta nu hur länge som helst.

Idag har jag bestämt mig. Efter att ensam med barnen svängt in på Ica Maxi för att egentligen bara köpa smör har jag kommit fram till att dom absolut kommer få gå kvar på dagis. 30 min vid leksakerna, 3 min för att hämta smör. 2 som vill åt 2 olika håll o en som vill ha allt i hela affären o fick hon inte det så gick hon o höll emot kundvagnen så det var som att köra i gegga. Sen kan vi lägga till den andre som vid kassan (efter avstämning såklart) tyckte att hennes grej låg fel på bandet så hon gallskrek i ilska hela vägen till bilen.

Japp, det blir dagis för dom - utan tvekan.

Inga kommentarer: