onsdag 11 juni 2008

Gräddfilen

Idag var vi på den stora invigningen av Moras nya nytillskott. ICA Maxi slog upp portarna o en käck liten chiquitatjej i blå o gul volangkjol stod o delade ut bananer. O tänk vilket paradis för en trött hönsamamma, som egentligen inte har nåt problem att handla med sina små änglar som alltid snällt o lydigt gör som deras mamma säger, utan mer har problemet att så fort hon ställer sig i kassankön så är storhönan puts väck. Häromdan på konsum så sprang hon ärevarv men då konsum inte är så stort så nöjde jag mig med att enbart hålla koll på utgången så hon inte sprang ut iallafall. Så innan vi gjorde nåt annat så registrerade vi oss till självscan (himmelriket). Eftersom vi genomgått den korta utbildningen nere på coop forum i Bromma, så kunde vi glida förbi introduktionen o norpa en scan på en gång o slippa verka alltför bondiga *S* Det kommer ta ett bra tag innan man lär sig hitta i en ny affär o dessutom en så stor affär men vi fick med oss det vi skulle ha iallafall o när vi skulle bege oss till kassorna ser vi köerna. Idag var ju öppningsdagen så folk fanns det ju gott om. Köer långt in i butiken. Skojar inte när jag säger att det var uppåt 20 fullastade kundvagnar i varje kö.

Men alla har ju sina varor liggandes huller om buller o vi ser ingen kö för oss med självscan. Sen ser mannen o maken i livet en skylt i mitten så vi försöker smita lite fint förbi alla köer.
Folk som vi passerar mumlar lite hånande o undrar vart vi är på väg, det är ju kö överallt..
Men icke sa nicke! I kön till självscan stod nämligen ingen alls. Inte en människa. Bara att glida in o betala, allt packat o klart. Tog en halvminut. Dom muttrande bondlurkarna som ännu inte upptäckt denna gudagåva i form av en scanpistol stod nog ännu i sin kö 30 MIN senare, hahahahahahahahaha.... So long suckers! Hädanefter blir det bara ICA Maxi när familjen höna ska storhandla, självscan har lagt in veto *S*

3 kommentarer:

Anonym sa...

använder alltid självscan :-) är guld :-)

Anonym sa...

Vilket flyt!
Kolla bara priset i scannern så att det stämmer med hyllpriset,
Coop värmdö är skitslarviga och det är oftast dyrare pris i pistolen, så får man gå till kundtjänst och stå där och köa, hur kul är det!
Du behöver inte gå till kundtjänst om priset är billigare än det som står på hyllan, förstås ;9

hönsmamman sa...

Ja, o sen får man ju kolla så eventuella rabatter o så dras av men det har nog aldrig strulat för oss hittills. Mora hade ju en bemannad kassa ändå för självscan mot Bromma som inte ens har personal alls i den utgången. Eller så kanske det är bara nu i början innan bönderna lärt sig hur man gör *S*