onsdag 29 december 2010

Knack knack - haru lite vaccin hemma?

Igår skulle miniägget få sin 1 års-spruta. Vi hade laddat lite med att man måste ta sprutan för annars kan man få hemska sjukdomar som man kan dö av, eftersom det om 2 veckor är storhönas tur o få spruta och hon kommer INTE vilja ta sin.

Men väl på bvc så såg det rätt mörkt ut. Vi väntade en stund i lekrummet men när vi väntat 5 min över tiden och vi inte hade en kotte i sikte så försökte vi kika in på sköterskornas whiteboard och där stod det att alla gått hem, så vi måste ha blivit bortglömda. Så det blev ingen spruta.

Då vägrade storhönan gå hem. Hon sa att vår bvc-kontakt var jättedum o "hur kan hon göra så här mot oss" och "vill hon att miniägget ska dö eller". Vi kunde helt enkelt inte åka hem tyckte hon, för tänk om miniägget inte fick sprutan då skulle hon dö i sjukdom.

Efter en lång utläggning om att det var inte så lätt att bli sjuk i en sån där farlig sjukdom och att miniägget absolut inte skulle bli smittad o insjukna på vägen hem eller de närmaste dagarna innan vi fått ny tid, så gick hon motvilligt med på att åka hem igen. Först tyckte hon att vi skulle åka hem till Eva för att ta sprutan där dock.

Inga kommentarer: