lördag 7 november 2009

Skönhetsideal

En del pumpar ju läpparna fulla av botox för att få fylliga, plutiga munnar. För er som tycker det låter lite läskigt så har storhönan uppfunnit en helt naturlig metod.

Först snavar man, sen tar man emot sig med underläppen i vardagsrumsbordet.

När jag äntligen lyckades få en liten inblick i skadan såg det ut som om det hängde lösa slamsor från mungiporna, vilket gjorde att det raska beslutet av kasta sig i bilen till akuten togs.

Där konstaterades det efter en massa blodiga pappersbyten att något rätt stort o rejält hängde löst från kinden. Hon såg inte riktigt för allt blod o alla tårar, men hon skulle hämta doktorn så fort hon kunde. Jag såg för mitt inre hur hon bitit sönder hela munnen inuti.

I mitt huvud försöker jag gräva djupt , djupt inom mig för att hitta ett vettigt o odramatiskt sätt att tala om för en snart 5 åring att hon kanske kommer att få en spruta o så kommer dom kanske att sy lite o så kommer hon kanske inte kunna äta ordentligt på typ massa veckor.

Jag skjuter upp det jobbiga och börjar med att försöka lugna ner henne o få henne att gråta mindre o andas mer. När hon tystnat säger hon försiktigt att hon har kvar sin mandarin i munnen. Först vill hon inte spotta ut den för hon vill inte ta pappret från munnen, men när den väl är ute kan läkaren konstatera att munnen ser helt ren o fin ut. Det är läppen som är krossad men inte med några jack så vi slipper sy. Dessutom måste vi kolla upp en tand på måndag som står lite snett.

Så vi åker hem efter en alvedon - jag med lättat hjärta trots allt, och storhönan med 2 fina klistermärken. Men läppen är typ 4 gånger så stor som normalt så nån botox lär aldrig behövas.

3 kommentarer:

kÅnstiga tanten sa...

Stackars lilla skruttan! Kram från kÅnstig tant!

Madlar sa...

Aj, skönt att hon slapp sy!

hönsmamman sa...

Ja, tur i oturen att det "bara" var läpp o tänder. Fast tänderna hade hon antagligen tappat inom nåt halvår sa tandläkaren ändå för dom under hade redan bildats.