onsdag 13 oktober 2010

Då var framtiden utstakad då

Det här inlägget skriver jaginte bara för er, utan även för att mina barn en dag ska kunna läsa tillbaka och antingen skratta eller gråta, beroende på hur det faktiskt blev.

Storhöna har faktiskt flera gånger talat om vad hon vill göra när hon blir stor. Hon vill inte lära sig köra bil till exempel, hon ska gå eller cykla till jobbet och hon ska jobba på Tuppens jobb (ICA). Hon kan tänka sig att jobba i en leksaksaffär men helst på ICA. Då ska hon sitta i kassan som Maaaaalin. Hon ska inte ha några barn och hon vill bo hemma allttid. Hon vill bo hemma för att hon inte vill bo ensam, vill bo med sina mamma o för att hon inte kan laga mat. Och OM hon måste flytta så vill hon bo med sin lillasyster. Jag kan faktiskt tänka mig att detta kan slå in. Inte att hon kommer bo ihop med lillhöna för hon vill mest vara ifred men det andra...

Lillhöna däremot sken upp på vägen hem, hon har inte sagt så mycket tidigare.
- Mamma, när jag blir stor, sa hon. Då ska jag köra sån där lastbil med glitter.

Om ni undrar varför bilden är så suddig så är det för att jag trots allt koncentrerade mig på att köra o inte på om kameran fokuserade o så, men kanske så ser ni bakändan på lastbilen ändå. Man anar iaf dom tusen röda lamporna som tydligen gjorde så den såg ut som en glitterlastbil.

Inga kommentarer: